Packa äta stressa

"Vi ses på arlanda!" sa jag till mina klasskamrater när jag gick från skolan idag. Klockan sju på morgonen imorgon går planet till Chania, Kreta. Sen blir det en vecka av värme, milslånga vandringar, bad, sovande på stranden, grekisk mat och getter.

Men först är det veronica maggio på grönan som gäller. Lite lagom smart eftersom jag inte packat klart och ska upp vid tre i natt.

Ha det bra! Vi hörs i oktober.

Kreta på lööördag

Hittade bästa hatten i garderoben, nu är jag redo!

Vuxenpoäng

Hej hopp. Lever livet här hemma med syster när föräldrarna är borta i grekland och sitter och äter chips på en SÖNDAG!?!?!? Hur busigt är inte det?? Nä men vi har faktiskt varit feeett ansvarsfulla under helgen och hållt huset städat och ätit riktig mat till både lunch och middag som vi själva lagat! Jag är ju nästan redo att flytta hemifrån? Saknas bara några kronor på kontot. Jag har faktiskt ställt mig i en bostadskö och även fixat ett sparkonto nu, kände att det var dags att flytta pengarna från nattduksbordet. Och så har jag en stående överföring från mitt vanliga konto (vilket betyder att jag måste leva på 950 kronor i månaden.....). Sen har jag fixat så studiebidraget kommer rätt nu när jag är 18 och så har jag en egen kortläsare till mitt bankkort och allt. Massa vuxenpoäng till mig!

Har skaffat twitter av någon anledning. Hittills förstår jag inte riktigt grejen. Men ni kan ju leta upp mig där och följa mig om ni vill, så får ni se om jag skriver något!


fina presenter från i fredags!

Bästa kvällen

Jag var sämst någonsin på att fota under kvällen, som vanligt.

Firade i alla fall min födelsedag för typ femte gången igårkväll, denna gång med vänner hemma hos mig. Jag som vanligtvis aldrig lagar något mer komplicerat än snabbnudlar bjöd på ugnsbakad lax med bulgursallad och limedressing till middag och kladdkaka med grädde och fruktsallad till efterrätt. Det blev hur bra som helst måste jag säga. En riktigt bra kväll med finaste vännerna. Tack till alla som kom och tack för alla jättefina presenter <3

Djäkninna

Idag tog vi djäknefoton till skolkatalogen. Djäknar är alltså teoretiker på södra. Och varje år är treorna med på dessa foton. Det roliga är ju att det finns typ fem gånger så många djäkninnor som djäknar, ser ganska kul ut i katalogen. Klädkoden var svarta byxor, svarta skor, vit skjorta, svarta hängslen, rött läppstift och håret i en knut. Och djäknarna hade fluga. Stiligt värre, killar borde verkligen klä upp sig oftare.

och jag säger bara... djäknemakt, estetslakt!

Längtar efter något som kan rädda mig



Problem 1: Jag har extrem träningsvärk och blåmärken som gör att jag inte kan sova normalt på nätterna. Dans är jättekul men ajaj.

Problem 2: Alla mina kläder känns plötsligt för stora. Har de töjt ut sig eller har jag gått ner i vikt...?

Problem 3: Vi har ingen mat hemma. Kanske anledningen till ovanstående punkt?

Problem 4: Ska jag hoppa av samhällskunskapen? Det är sååå lockande, mitt schema skulle typ bli perfekt utan den.

Problem 5: Vad ska jag göra för mat på fredag som inte innehåller ägg, laktos eller kyckling?

Problem 6: Vill jag verkligen vara med på ett utbyte med en klass i spanien??

Problem 7: För mycket plugg, för lite tid.

11 september 2011

Exakt tio år sedan attackerna. Apropå dem tycker jag alla kan se My name is Khan, väldigt berörande film.

Jag fick ett väldigt fint firande av släkt och familjevänner igår. Fast när jag skulle blåsa ut ljusen började mitt hår brinna! Så nu har jag en lite kortare slinga mitt i allt, jättevackert. Sen tio minuters racercyklande till stationen, fyrtio minuters väntan på det försenade pendeltåget och en och en halvtimmes kötid senare kom vi tillslut in till sommar!, vid typ halv ett. Helt stört mycket folk. Vi dansade fram till stängning och sen hamnade jag hemma hos Agnes, som vanligt.

Slagsmålsklubben - Hänt



Igår firade vi olga som fyllde 18 i juli, bättre sent än aldrig! Det var jättetrevligt i alla fall. Sen när jag kom hem skypeade jag med tesse och jag fick höra om all high school drama där borta haha, det är ju typ precis som på amerikanska filmer! Så himla roligt. Idag kommer det massa familjevänner och släkt och sånt hit på middag för att fira mina födelsedag och seeen blir det förhoppningsvis sommar! för sista gången. Jag har i för sig bara varit där en gång haha, men lite sorgligt är det ju att det stänger för året. Men ja, det är ju inte sommar längre. Frågan är bara om man kommer in, det är över 7000 som har attendat på facebook och det får plats typ 3500 eller något. Men aja, man kanske får dra någon annanstans annars.

Nu måste jag fortsätta springa runt och städa och hjälpa till med mat och sånt.
'

Tvåhundraåttio dagar

Jag orkar inteeee med skolan. Vet inte vad det är med mig, har typ struntat i alla läxor vi fått hittills och kommit med dåliga ursäkter hela tiden. Känns så totalt oviktigt och onödigt. Vill ta studenten typ nu, känns inte ens skrämmande längre. Känner mig färdig med gymnasiet. Känner mig gammal. Haha. Vill bort härifrån ett tag. Från Stockholm. Från Sverige? Hade en två timmars filosofisk religionslektion idag och så kom alla de där vadärmeningenmedlivet tankarna fram. Man blir lite konstig i huvudet av att tänka på sådant. Det är för mycket för min lilla naturarhjärna, meningen med livet är att föröka sig och föra sina gener vidare. Eller var det inte så?

"Man ska inte skyla en sån vacker mage" fick jag höra av en 40-årig gubbe på skolgården idag när jag försökte dölja att min redan relativt korta tröja blåste upp lite väl mycket. Kände att det blev något av en tvärtomeffekt på det, ska nog inte ha den tröjan mer..
Dags för ny frisyr kanske?

När livet känns sådär lugnt och fridfullt.

Tjohoooo bloggen. Hade min första danslektion idag. Det var kul, ganska stor kontrast mot allt annat i skolan haha. Det är liksom inte varje lektion jag får låtsas ha ett djupt och innerligt kärleksförhållande med ett golv. Just nu försöker jag kämpa mig igenom de sista 20 sidorna inför naturkunskapsprovet imorgon. Sen måste jag på något magiskt sätt också komma ihåg allt jag har läst på alla 150 sidor. Och klämma in en religionsläxa också. Och egentligen plugga lite derivator. Och göra samhällsuppgiften. Och forskarskolearbetet. Slutar klockan fem tre dagar i rad nu. Så det är bara hem plugga äta sova som gäller. Livet är underbart ibland.


Once you go mac, you never go back?

Fredagskvällen blev grym på alla sätt. Jag, Agnes, Sofie och Isabel drog till Sommar! och hade det galet trevligt. Massa najs folk, massa bra musik, massa dans och allt sånt. Kunde inte varit bättre helt enkelt. Sen var det ju ganska så najs att vi kunde promenera hem till Agnes efteråt.
Och igår träffade jag Karro, vi satt på snaps uteservering och pratade och så, massa trevligt.
Försöker förstå mig på min kära mac, inte helt lätt alltid. Hur högerklickar man? Hur öppnar man nya flikar? Finns det ingen deleteknapp? Hur sparar man bilder i iPhoto? Hur gör jag med worddokument? Kommer ta ett tag att vänja sig, men det är lätttt värt det!

Gissa vem som har en macbook pro??

Glaaaaaad tjej!

2 september

Hemma från Utö. Det är obeskrivligt skönt även om det faktiskt var en lyckad resa. Klart mycket roligare än jag trodde i alla fall. På min födelsedag blev jag överraskad på balkongen av ett sjungande gäng och en tårta i form av citron-singoallakakor i en ring med ett ljus i mitten och en noblesseask med paketsnören och ett litet kort. Det var jättegulligt! Sen fick vår lärare båda klasserna att sjunga för mig och den andra tjejen som också fyllde år. Och alla fina grattissms piggade verkligen upp under hela dagen. Jag kommer i alla fall alltid komma ihåg min 18årsdag, saker som att jag gick runt och identifierade stenar och åt middag på golvet mellan två våningssängar.

Men idag ska det firas på riktigt. Det blir sushimiddag med familjen om ett tag och sen tårta efter det. Hoppas på lite presenter också hehe. Sen ska jag möta upp ett gäng vänner och så blir det utgång!



och så blev man myndig.

Befinner mig just nu på Utö och plötsligt får jag rösta, gifta mig, dricka alkohol, köpa cigaretter, vara med i porrfilmer och ta körkort. Grattis till mig själv. Haha.