År tvåtusenelva - del 2

Under månadsskiftet till Juli var jag på peace and love och föråt mig på pizza och konserver, sov ungefär ingenting alls och var på massa bra konserter. Var sjuk hela veckan efteråt och sen åkte vi till polen i tre veckor och umgicks med släkten.

I början av augusti vinkade jag hejdå till min kära vän Tesse som drog iväg till till USA ett år. Utnyttjade de sista dagarna av sommarlovet så bra jag kunde. Färgade håret mörkt. Började trean. Åkte till Utö med klassen för att tenta av naturkunskapen. 

När vi var där borta blev det september och jag blev 18. På den stora dagen analyserade jag bergsarter och åt middag på golvet mellan två våningssängar. Kom hem från Utö och blev firad på riktigt. Hann med två besök på sommar! innan det stängde. Bjöd hem ett gäng vänner på födelsedagsmiddag. Sen var det äntligen dags för naturtreorna att åka till kreta. 

Vi vandrade långa mil, njöt av värmen, sov på stranden i finnika och så blev det oktober. Kom hem med en väldigt ojämn solbränna. Beställde studentmössa. Hängde en del på Café Mix. Var på chokladfestivalen. Började dissikera diverse mysiga djur på biologin. Var på en minnesvärd fest på olgas landställe i åkersberga. Det blev höstlov och jag skrev högskoleprovet för andra gången och var utklädd till hippie på grymmaste halloweenfesten. 

November kom och jag träffade ungefär alla jag kände under en onsdagsnatt på baba sonic. Under månaden firades fanny, hanna, jenny och richard som alla fyllde 18 med några dagars mellanrum. 

december hamnade vi på releasefest för nya volkswagenbilen och dansade med mando diao på scen. Började prata med min spanjorska. Var på sacomässan och funderade mycket på framtiden. Var på djäknespelen och djäkninnefesten. Pluggade galet mycket fysik och blev äntligen klar med svåraste kursen i gymnasiet. Firade jul med familjen och firade sen tre nyblivna 18åringar sista veckan av året.

År tvåtusenelva - del 1

Januari inleddes med en resa till värmen, mer bestämt till Egypten. Gjorde inte mycket mer än att sola, bada och äta god mat i en vecka. Kom hem med en solbränna som försvann på ungefär en vecka. Var på årets första 18årsfirande hemma hos Isabel. Var lite knäpp och tränade som en galning på friskis en period. Hängde lite i backarna på flottsbro.

I februari åkte jag till romme med skolan. Bråkade en del med kollektivtrafiken. Slösade alldeles för mycket tid på att åka runt och leta efter ett par tapeter till köket som alla familjemedlemmar var nöjda med, det slutade att vi målade väggarna vita. Åkte skridskor i kungsan.

I början av mars åkte vi till romme igen, över en helg. Var på schlagerpass på friskis. Bowlade med Karro och några till några dagar efter hennes 18årsdag och gav henne bland annat en väldigt fin toalettborste.

I april skrev jag högskoleprovet för första gången. Firade Malin. Firade Tesse. Blev attackerad av en hund. Promenerade hela påsklovet, bland annat hela vägen från söder till alvik. Låtsades som att det var sommar. Besökte gamla skolan tillsammans med gamla klasskompisar. Avslutade månaden med att fira valborg i agnes stora omöblerade lägenhet i vasastan.

I maj övningskörde jag för första gången. Lekte modell åt Malin. Var beroende av Veronica Maggio ett bra tag. I slutet av månaden drog jag till Köpenhamn med Agnes där vi lekte turister, hängde på bästa café retro och utnyttjade de slappa åldersgränserna under en helg.

Juni bestod av både lata sommardagar och dagar innehållandes massa labbande på stockholms universitet. Här någon gång började även jag och Tesse blogga på varsitt håll.


Men jag har en last som håller mig fast i ett järngrepp varje vinter

Jag har börjat skriva på någon slags årssammanfattning av 2011 och insett en sak. Jag får aldrig sluta blogga. Utan bloggen skulle jag inte ha någon som helst aning om vad jag gjorde exempelvis i februari detta år. Det ska bli mitt nyårslöfte, att fota och blogga mer. För jag tycker ju att det är jätteroligt. Men ibland går det lite sämre av någon anledning. Men 2012 ska bli ett bra bloggår. Det ska bli ett bra år överhuvudtaget.

Julhelgen har varit fin trots en värkande hals och ett antal nysattacker. Det är så typiskt att jag aldrig aldrig är sjuk i vanliga fall men måste bli det så fort det blir lov. Nu är jag frisk i alla fall och det är bra för framför mig väntar en rolig vecka! De tre sista personerna i gänget bli äntligen 18 och det ska såklart firas.

Snart kommer mina systrar hem med en massa sushi som vi äta till lunch. Mums!

God jul allihop

Julen ser precis ut som den ska göra här hemma. Antal personer som bor här har fördubblats, de tre språken blandas lite hur som helst, kylskåpet är proppat med mat och vi har hyrt en hög med filmer.

Äntligen onsdag

Glad och blek tjej som har ett helt jullov framför sig och som snart ska röra sig in mot staden för att fira det på bästa sätt.

16 december

Min bästa vän i några dagar framöver<3

De senaste dagarna har jag verkligen insett hur mycket jag gillar min skola och min klass, det går ju lite i perioder det där. Sen är faktumet att det endast är en termin kvar till studenten rätt så (väldigt) skrämmande. Tänk liksom att inte gå på södra, att inte ha samling varje fredag (har gått på den kanske två gånger under hela trean men ändå), att aldrig uppleva killergame igen, att inte skratta åt flummiga esteter i korridorerna, inte klaga på allt från maten till stolarna och lampan som alltid täcker klockan i matsalen, inte ha lektioner med världens bästa Lars eller Pernilla och sist men inte minst att inte träffa klasskompisarna varje dag längre. Går ju inte ens att föreställa sig.

Igår var det djäknespelet och djäkninnefesten, allt var hur bra som helst! Djäknarna var grymma, jag skrattade konstant i två timmar och festen var jättelyckad. Någon gång där mitt i natten efter några timmars dansande gick vi hem till agnes och sov och fyra timmar senare var det dags att åka till skolan. Pigg och fräsch var jag verkligen idag.

Nu ska jag sova. Godnatt.

Helghelghelg

Så väldigt många som fyller 18 nu i november/december, känns som att man firar någon varje helg. Igår var det i alla fall Richards tur. Hemma hos honom bjöds det på stört god mat och inte mindre än tre olika efterätter. Hej matkoma! Det var planerat att alla skulle ut tillsammans efteråt, men vi hade så kul så vi kom inte iväg förrän vid halv två, så jag sprang iväg till sista pendeln istället. Tycker i alla fall det är himla roligt att vi fått en så bra sammanhållning i klassen på senaste tiden.

Om en timme ska jag iväg och äta sushi (<3) och sen blir det något slags barhäng skulle jag tro. I min lilla helgbubbla existerar varken pengaproblem eller kommande kursprov i fysik b.

Folk, fall nu nederBästa jullåten, helt klart.

Erase and rewind

Idag har jag skrivit matte d nationella i fyra timmar och sen sprungit runt i stan och letat efter en varmare jacka och skor för att vintern nu tydligen har bestämt sig för att komma till slut. Så nu är jag redo i alla fall. I övrigt funderar jag massor på framtiden, mejlar med min spanjorska, lyssnar på cardigans och föräter mig på pepparkakor trots att min julkänslenivå ungefär ligger på noll.

En helt vanlig kväll

Releasefest för nya volkswagenbilen, gratis drinkbiljetter i form av små plektrum, dans på scen med mando diao, mingel med fancy människor, få royal republic-plektrum, lyckas använda royal republic-plektrum som drinkbiljett, samtal med pappalediga 37åringar, helt random få massa små plektrum av en underbar tjej, springa allt va man har ifrån människor man busat lite med, irra runt i läskiga frihamnen i jakt på busshållsplats och diskussion om hur tråkiga svenskar är med engelsmän på östermalmstorg.

Det bestod min kväll av. Vet ni hur mycket pengar jag gjorde av med under kvällen? Inga alls. NOLL kronor alltså. Det var nästan lite för bra för att vara sant.