Something good can work and it can work for you

Har återupptäckt instagram efter några månaders oförklarligt uppehåll.

Dagarna består just nu mest av att läsa böcker om attraktion, kolla på pretty little liars, tagga och nervösa inför bilbao (11 dagar!!!), dö av uttråkan på fysik breddningslektioner, äta kiwis och lyssna sönder bland annat denna låt:Plockade förresten fram snöbrädan för första gången denna vinter i helgen. Bara en och en halv backe var öppen i flottsbro, men det var underbat ändå.

Vem går eldvakt för dig?

Nördar honom så himla mycket nuförtiden, får inte nog.

Varför inte stänga av solen fort

Och så var det söndag igen. En väldigt lugn och pluggångestfri söndag. Jag älskar denna termin, alla jobbiga kurser är typ slut och mitt nya schema är jättechill, börjar runt 10 och slutar runt 14 nästan varje dag.

Har varit en bra helg i alla fall. I fredags var jag jättelång i mina nya skor och gick ut och dansade med klasskompisar. I lördags hängde vi hemma hos Olga och körde jättesvåra charader innehållandes bland annat "Koncentrerad Fredrik Reinfeldt älskar en flaska hembränt måttligt" och "Kronologisk Kung Carl Gustav XVI strippar inför ett träd och plockar äpplen".

18 januari

Igår åkte spanjorerna hem. Det är på många sätt skönt att veckan är över, men det känns ju väldigt tomt och sorgligt ändå. Men vi ses ju igen om tre (!) veckor så det är bara att börja tagga och plugga massamassa spanska.

Det har varit en väldigt fin vecka i alla fall! Haft himla roligt nästan hela tiden. Vi har hunnit med skansenbesök, skridskoåkning i kungsan, shopping i kista galleria, skräckfilmskväll i sköndal, knytkalas i kärrtorp, fest i skanstull, trombonkonsert på konserthuset och fikor och middagar lite överallt. Några konsekvenser av denna vecka är att jag numera gestikulerar massor när jag förklarar saker även om det är på svenska och så har jag börjat få spansk brytning på min engelska. It is very estrange. Sen kan jag inte heller sluta nynna på "Ai se eu te pego" som jag har hört alldeles för många gånger denna helg. Bilderna är förresten från Marias kamera. Alla andras bilder lär jag inte få se, om jag inte skaffar ett konto på tuenti.

Utbytesveckan har börjat

Tre dagar avklarade nu! Allt går jättebra hittills, Maria är jättesnäll och det är hur lätt som helst att prata med henne. Vi har under dessa dagar diskuterat allt från baskiens vilja till självständighet till hur svenska killar klär sig. Vi har även lärt spanjorerna massa svenska ord och begrepp. Igår gick jag och Maria förbi en reklamskylt föreställandes kaffe och bulle och så pekade hon och sa "Fika!". Det var ett stolt ögonblick. Sen råder det total språkkaos i mitt huvud då jag switchar mellan svenska/engelska/spanska/polska ungefär 10000 gånger under dagen.

Sen är det klart att det är väldigt påfrestande. Idag skulle jag leda fyra spanjorer till och från lektioner och jag vet inte hur många gånger jag tappade bort dem. De bara sprang iväg ibland och flummade runt och lyssnade inte på vad jag sa och gick inte dit jag sa att de skulle. Slutsats: jag kommer bli en dålig mamma.

Vi är som personifierade tvåtusental i ett virrvarr av chanser och val

Igår blev det lite födelsedagsfirande av mamma som innehöll världshistoriens godaste tårta och sen blev det lite dans på slakthuset.

Just nu undrar jag mest hur jag ska klara av tisdag, veckan som följer och sedan resten av terminen. Från att sova cirka 11 timmar per natt till att vara mer än nöjd om jag lyckas sova 7. Från att gå upp vid 2 på dagen till att gå upp vid 6 på morgonen. Från att göra ungefär ingenting ansträngande under dagarna till att ha ett fullspäckat schema med lektioner och prov och dessutom ha en spanjorska att ta hand om. Herregud. På tisdag halv fyra väntar hon på mig på cityterminalen. Det kommer bli himla spännande och roligt men så intensivt och påfrestande.


Urban outfitters

Hittade denna fina lilla sak på urban outfitters för några dagar sedan. Kunde inte låta bli att köpa den.

Color my life with the chaos of trouble

Kan det inte vara lov föralltid?

Nyårsafton 2011

Efter vår "vilda stureplanskväll" dagen innan var det ingen som var jättesugen på att dra ut på nyårsafton. Så vi hade världens mysigaste middag hemma hos Agnes istället och tog oss till nybrokajen vid tolvslaget. Hur fint som helst var det.

Dagen vi alla väntat på

I fredags fyllde ju äntligen Terese och Sofie 18 år.

Det var inte många människor ute, troligtvis för att det var dagen före nyårsafton. Först blev det jättegod middag hemma hos dem, sedan hängde vi på kära gamla café mix ett tag. Födelsedagbarnen ville bestämt dansa, så vi drog runt och letade efter någon klubb där det fanns människor och hamnade sedan på något sätt på laroy av alla ställen. Att vara där var helt klart en intressant upplevelse, allt var så komiskt att man bara kunde skratta. Men vi hade jätteroligt i alla fall, hittade hela tiden på nya tekniker att rädda varandra från läskiga italienare, det blir ju vad man gör det till. Sen hamnade vi även på stureplans hemsida hehe. Och Ina blev "med vän" hahaha.