Ut till Utö

Nu ska jag snart sätta mig på pendeln mot västerhaninge och därifrån åka till Utö med klassen där vi alltså ska vara över två nätter och göra massa saker som har med naturkunskap att göra. Kommer hem på fredag förmiddag, ett år äldre och allt.


Dansa fastän hjärtat brister

Jag är så fruktansvärt skoltrött efter tre dagar.... känns bra det här. Jag vill bara att det bli fredag nu. Den här veckan dödar mig. Vill inte åka till utö och hålla på med fältarbete i tre dagar. Vill vara hemma på min födelsedag. Vill få frukost på sängen, tårta och presenter. Vill äta middag som jag själv önskat tillsammans med familjen, inte stå i ett trångt kök på utö vandrarhem och laga fisksoppa till 30 pers. Vill inte stå och hålla seminarium om avsaltning och olika stensorter. Men jag är inte bitter......


Verkligheten slog till

Skolan började i onsdags. Allt satte igång direkt, plugg, tidiga morgonar, försovningar och pendeltågskaos (förseningar på upp till 60 minuter i fredags, tack för den missade lektionen). Det är ju trevligt att träffa klassen och så. Fast jag har lite svårt att sluta med mina kolla-på-tvserier-hela-nätterna-nätter.

Sitter just nu och läser om hur fotosyntesen går till och vad energiprincipen går ut på. Hahaha. Det är ju skrattretande. Har prov på hela naturkunskap A boken snart, så slipper vi den onödiga kursen i alla fall. Men det är fortfarande 150 sidor som jag måste ta mig igenom på några dagar. Vi fick boken innan sommaren så det var väl tänkt att vi skulle använda den tiden, men ärligt talat, vem gör det?

Nä, nu ska jag nog kolla på sex and the city istället.


och nu är vi äldst i skolan. Stora läskiga treor med 289 dagar till studenten.

Mot mörkare tider




Fick något ryck igår och kände att det var dags att bli mörkhårig igen. Eftersom jag knappast kommer komma tillbaka till skolan sådär snyggt solbränd med solblekt hår som många andra kan jag lika gärna förbereda mig inför den mörka hösten. Typ. Nöjd är jag i alla fall. Jag ska försöka sluta med muppiga photobooth bilder förresten, jag har tydligen blivit för lat för vanliga kameror.

Idag var jag med Sofie och Agnes på café string, mitt tredje och troligtvis sista besök där. Massa folk, högljutt, högar med smutsiga tallrikar på borden som ingen städade bort och så var allt slut. Inte ens vanlig cola hade dem, fick ta en light i min desperation. Nä, jag har inte haft så tur på fikafronten den senaste tiden. Men vi hade det trevligt i alla fall.

Bara en sommarlovsdag kvar nu.

Have you gone mental?

Sitter och kollar på the inbetweeners, ganska rolig serie det där. Träffade Fanny idag. Vi fikade och gick runt i affärer och så. Åt (eller snarare inte åt) en jätteäcklig hallonpaj på espressohouse och så fick jag med mig lite anteckningshäften och en mapp inför skolstarten hem. Känner mig duktig. Fast jag är ganska så skadeglad över att jag fortfarande har 5 dagars sommarlov kvar medan många redan har börjat.


Bästa presenten ♥

Apropå 18årspresent fick jag världens bästa av syster + david igår eftersom de åkte hem idag och inte kommer vara här när jag fyller år...... JAG FICK EN RESA TILL LONDON! Inklusive flygbiljett, hotell och mat och jag får bestämma typ allting. Har nog aldrig blivit så överraskad och glad över en present förut. Har redan börjat fundera över när jag vill åka och vad vi ska hinna med, är så taggad! Kanske ska börja öva lite på min brittiska också? Hahah. Kan ju alltid försöka.

En dag på skansen






Igår fyllde lillasyster år och vi var på skansen tillsammans med våra turister från wales. Jag skiter i en ny dator, jag vill ha en lodjursunge i 18årspresent! Helst en som aldrig växer upp, och så ska jag kalla den för simba. Fast det går bra med en surikat också.

The filthy youth

Asså hahaha. Hur gick Ed Westwick från att vara den slemmige upper eastsidemiljonären Chuck Bass till att vara en sån där brittisk indiepojke med ruffsigt hår? Det är ju bara för mycket. Kolla hääär liksom. De är ju bra.



Vid gömmaren idag.

Lördag den trettonde

Kollade på gossip girl bloopers förut, i en scen glömmer chuck/ed whatever bort sin replik och utbrister istället något på REN BRITTISKA. Herregud vilken chock haha. Jag kanske är helt efter men jag hade ingen aning om att han var brittisk. Nu har jag roat mig med att kolla på massa intervjuer med honom, hur roligt som helst ju. En brittisk Chuck Bass. Han blev plötsligt 10000 gånger snyggare.

Gårdagen med Karro var jättetrevlig. Efter mötet gick vi runt och kollade efter födelsedagspresenter till våra lillasystrar som båda fyller år inom några dagar, pratade massor, åt sushi, köpte likadana virkade linnen som båda sen satte på sig, köpte massa godis och sen till sist kollade vi på Harry Potter med dubbla glasögon. Åh vad den var bra! Så sorgligt att allt verkligen är slut nu, man har liksom växt upp med honom och han har varit där hela barndomen. Nu är barndomen slut. Om 19 dagar även på papper.

Ikväll blir det lillasysterfirande med den lilla släkt vi har i det här landet (en låtsasfarfar) och storasysters blivande svärföräldrar som är i sverige på besök. Kräftor och tårta på samma kväll, vem säger nej till det?


Vill ni veta var vi köpte våra linnen förresten? På hötorget. Alltså PÅ själva torget, mitt bland alla kantareller och jordgubbar. Man kanske borde börja shoppa mer där?

Möte och bio

Nu sticker jag iväg på ett möte på östermalm, *försöker leka viktig*. Haha. Nej men det blir väl spännande. Karro följer med, sen ska vi se sista Harry Potter filmen, ÄNTLIGEN!


Kvällsrutiner

Kom precis hem, är supertrött, men jag kan inte gå och lägga mig helt plötsligt bara sådär. Jag måste göra min kvällsrutin först. Sitta med datorn i sängen, lyssna på musik, kolla på någon serie, läsa lite bloggar. Som jag gör varenda natt, åtminstone en liten stund, annars kan jag inte sova. Det går inte att komma ifrån. Väldigt patetiskt egentligen.

Träffade Jenny i alla fall och hon drog med mig hem till någon kille hon kände. Blev lite filmtittande och så. Trevligt trevligt. Annars har jag spenderat det mesta av dagen på ikea. Mitt rum börjar äntligen likna något, bara några saker kvar. Ignorera det faktum att jag faktiskt flyttade ner hit för flera år sedan och att det är först nu jag börjar bli nöjd.



När vinterisen ligger kvar, kom ihåg mig då


Instagram är jättekul
 
Plötligt kan jag enbart lyssna på svensk musik, på svenska. Något annat är inte tänkbart.
Jag är helt jättebesatt av Winnerbäck just nu. Och Håkan.
Jag shoppade lite idag och är massa glad över mina köp. Bästa terapin någonsin.
Igår träffade jag Agnes för första gången sen peace and love, megamys.
Åt en daim-digestive-chokladboll också, megagott.
Sen har jag skruvat ihop en soffa.

Nu ska jag fortsätta måla naglarna och kolla på sex and the city. Känner mig fett tjejig.



Hur är stan en sån här kväll i augusti när sommarn regnat bort?

Ibland blir jag så himla arg. På någon kommentar, på livet, på någon person eller bara på mitt hår. På vad som helst. Sen blir jag arg på mig själv för att jag är så arg. För att jag blir så himla dryg och jobbig. Fast ibland har jag all rätt att vara det. Kanske inte om jag är arg på håret då. Vet inte om jag hade det nu heller, men jag har lyckats lugna ner mig i alla fall. Sitter i sängen och lyssnar på Winnerbäck, jag glömmer bort hur fin musik han har lite då och då. Men det är lika roligt att återupptäcka det varje gång.

Ett tips bara, om ni plötsligt bestämmer er för att måla naglarna med svart nagellack, se till att ni är stadiga på handen när ni håller i det. Om ni tappar det kan det hända att det voltar sjuttio gånger i luften och fläckar ner halva badrumsgolvet, så att ni får stå och skrubba med aceton den kommande halvtimmen.




Hejdå Tesse

Nu är avskedet avklarat. Lyckades dra ut på det ett bra tag men sen var jag tvungen att inse att jag inte kunde sitta vid hennes köksbord hela natten. Känns hur konstigt som helst nu och jag fattar typ ingenting. Ni vet hur människor älskar att plåga sig själva? Typ som efter hela norgegrejen, jag kunde inte låta bli att läsa alla hemska och sorgliga artiklar jag kunde hitta på hela internet och kolla på bilder på alla unga offer och läsa hur anhöriga beskrivit deras fina personligheter eller sista ord. Nu får jag istället lust att läsa igenom hela våran gamla blogg full av minnen och bilder från de senaste två åren.


2009

Jag kommer sakna dig, så galet mycket<3


Scones till frukost



Kände mig lite ambitiös och gjorde scones till frukost. Sen tänkte jag vara ännu mer ambitiös och gå ut och springa och städa mitt rum. Och sen någon gång idag ska jag träffa tesse för sista gången på tio månader och säga hejdå innan hon åker till USA. Herregud. Det går inte att förstå. Från att ha pratat och träffats konstant i fyra år till att vara på varsin sida om atlanten liksom. Tur att skype finns, annars skulle jag typ... inte låta henne åka. Hålla kvar henne med våld, eller nått. Haha.